Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie Van Schaik

 

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met functiestoornissen aan het houdings- en/of bewegingsapparaat. Dat kunnen klachten of blessures zijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook klachten als gevolg van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, longen, hart, bloedvaten en huid kunnen door de fysiotherapeut behandeld worden.

 

Fysiotherapie

 

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandeld uw klachten die kunnen ontstaan door ziekte, maar ook tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, sporten, ongelukken, spanning en als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de stoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

 

De klachten waarmee patiënten bij een fysiotherapeut komen zijn dan ook heel uiteenlopend; bijvoorbeeld pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwelling, afname van conditie, beperkingen in beweging. Verder geeft de fysiotherapeut advies en begeleidt de patiënt om in de toekomst de kans op herhaling van klachten te voorkomen of zo klein mogelijk te maken.

 

De fysiotherapeut brengt tijdens de eerste afspraak uw klachten en het ontstaan van uw klachten in kaart. Een uitbreid lichamelijk onderzoek, het stellen van de fysiotherapeutische diagnose en het bespreken van het behandelplan volgen daarna. Wij helpen u als fysiotherapeut maar ook als coach. Uiteindelijk moet u zelf aan uw herstel werken. De behandelduur is afhankelijk van uw functiestoornissen en van de doelen die wilt bereiken.

 

Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit en de verplichte bij- en nascholing blijft volgen.

 

 

 

 

 Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

 

 

 

Bel ons voor een afspraak:

040-2415200

 

Bezoekadres

Praktijk voor Fysiotherapie en

Manuele Therapie Van Schaik

Diamantring 111
5629 GP Eindhoven

Routebeschrijving

 

Wij zijn bereikbaar op:

Tel: 040-2415200

info@fysiotherapievanschaik.nl

Contactformulier