Mulligan Concept

 

 

Het Mulligan Concept is een mobilisatietechniek voor meerdere klachten die betrekking hebben op gewrichten, spieren en banden.

Volgens het Mulligan Concept wordt in principe volledig pijnvrij gemobiliseerd.

 

Het Concept is in de '80 jaren ontwikkeld door Brain R. Mulligan, FNZSP (Hon), Dip MT, Wellington, Nieuw Zeeland.

Zijn Concept gaat uit van een "standsprobleem" of "sporingsprobleem" in de gewrichten. Deze kunnen klachten geven op zowel korte als langere termijn. De klachten zouden kunnen ontstaan na een trauma die een soort (minimale) subluxatie geeft en het functioneren van het gewricht en zijn omgeving belemmert.

 

Het Mulligan Concept maakt gebruik van een passieve mobilisatie/translatie- techniek om het gewricht "pijnvrij" te repositioneren. Dit kan een subtiele positieverandering zijn zodat de positiefout wordt opgelost. Vervolgens wordt vanuit de "pijnvrije" uitgangspositie door de patiënt, onder handhaving van de corrigerende mobilisatie/translatietechniek, actief in de pijnvrij en de beperkte richting bewogen. Deze mobilisatietechniek voor het oplossen van problemen van perifere gewrichten ( scharniergewrichten en lange beenderen) wordt door Brain R. Mulligan de "Mobilisations with Movement" ( MWM) genoemd.

 

Het Concept heeft zich verder ontwikkeld en ook voor de andere gewrichten ( kogelgewrichten, wervelkolom etc.) oplossingen gevonden.

De technieken die voor de wervelkolom worden toegepast zijn specifiek mobilisaties. Het Concept onderscheid grofweg twee verschillende technieken voor de wervelkolom, Natural Apophyseal Glides (NAG's) meer een passieve mobilisatie van de wervelkom zonder actieve beweging van de patiënt. Daarnaast de Sustained Natural Apophyseal Glides (SNAG's) wat meer een mobilisatietechniek is in combinatie met beweging van de wervelkolom.

 

De behandelingen zijn nagenoeg pijnvrij en behoren direct resultaat te geven waardoor dit als prettig wordt ervaren door de patiënt.

 

Voor meer informatie klik hier! www.mulliganconcept.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

 

 

 

Bel ons voor een afspraak:

040-2415200

 

Bezoekadres

Praktijk voor Fysiotherapie en

Manuele Therapie Van Schaik

Diamantring 111
5629 GP Eindhoven

Routebeschrijving

 

Wij zijn bereikbaar op:

Tel: 040-2415200

info@fysiotherapievanschaik.nl

Contactformulier