Vergoedingen

 

We kennen in Nederland een wettelijk verplichte basisverzekering. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren. Fysiotherapie wordt beperkt vergoed uit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering is vaak nodig om fysiotherapie volledig vergoed te krijgen  van uw zorgverzekeraar. Van belang is om te weten dat, wanneer u fysiotherapie vergoed krijgt uit uw aanvullende polis, dit niet ten koste gaat van uw eigen risico.

 

Er wordt bij de dekking voor fysiotherapie in de basisverzekering onderscheidt gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

 

 

Kinderen en jongeren tot 18 jaar.

 

De eerste 9 behandelingen fysiotherapie per jaar voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, worden vergoedt uit de basisverzekering. Als blijkt dat er meer behandelingen nodig zijn dan vergoedt in principe uw basisverzekering nog eens (maximaal) 9 behandelingen. Voor bepaalde aandoeningen geldt dat alle behandelingen worden vergoedt. Deze aandoeningen komen voor op de “Landelijke lijst chronische aandoeningen” en hebben een volledige dekking vanuit uw basisverzekering.

 

 

Chronische aandoening.

 

Wanneer u een chronische aandoening heeft die voorkomt op de lijst “Landelijke lijst chronische aandoeningen”, worden de eerste 20 behandelingen gedekt vanuit uw aanvullende verzekering (mits uw aanvullende polis dekking geeft voor 20 behandelingen). Vanaf de 21ste behandeling wordt een chronische aandoening in 2013 vergoedt vanuit de wettelijk verplichte basisverzekering.

 

 

Fysiotherapie vergoed uit uw aanvullende verzekering.

 

Het is mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening die niet of gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan gebeuren dat uw persoonlijke situatie per jaar anders is. Daarom raden wij u aan om een passende aanvullende verzekering af te sluiten bij uw zorgverzekeraar waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Het kan immers gemakkelijk gebeuren dat u onverwacht een beroep moet doen op onze hulp als fysiotherapie.

 

 

Bel ons voor een afspraak:

040-2415200

 

Bezoekadres

Praktijk voor Fysiotherapie en

Manuele Therapie Van Schaik

Diamantring 111
5629 GP Eindhoven

Routebeschrijving

 

Wij zijn bereikbaar op:

Tel: 040-2415200

info@fysiotherapievanschaik.nl

Contactformulier